Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Jaffelin - Crémant de Bourgogne - Blanc de Blancs - BRUT

Jaffelin - Crémant de Bourgogne - Blanc de Blancs - BRUT

Jaffelin - Crémant de Bourgogne - Blanc de Blancs - BRUT

€ 15,20 Incl. btw
Categorieën: Alcoholische dranken
  • Gratis verzending of thuisbezorging vanaf 49 euro
  • Afhalen op afspraak in Ranst, Edegem of Mortsel
  • Uw producten gratis verpakt als een geschenk? Laat het ons weten via het vak "opmerkingen" in de betaalpagina.

Jaffelin Crémant de Bourgogne Blanc de Blanc Brut AOC is een levendige mousserende wijn met een ietwat groene kleur, het heeft een explosie van frisse kleine bubbels. In de smaak de pure verfijnde Chardonnay, wat kalkachtig en citroen met een lange  droge afdronk.

Wijnkelders


Sinds 1816 heeft Jaffelin zijn kelders in de 'Chapitre de Beaune'". Deze kelders werden in de 13e eeuw gebouwd door de monniken van het klooster van de Nôtre Dame, in de gewelven van een oud Romeins kasteel. Een historie van bijna 2000 jaar wordt hier zichtbaar als men de vroeg Latijnse inscripties in de oude stenen ziet staan . Het is in deze antieke kelder waar de topwijnen van Jaffelin liggen te rijpen. Ondanks het feit dat Jaffelin geen eigen wijngaarden heeft, zijn de contacten met hun wijnboeren zo nauw dat zij vanaf het planten van nieuwe wijnstokken tot aan het oogsten van de druiven een vinger in de ''most" hebben. Het doel is kwaliteit! De visie komt op het volgende neer: de wijnen van Jaffelin moeten veel fruit en persoonlijkheid hebben.

Crémant de Bourgogne


Een Crémant moet voor minimaal 30% worden gemaakt van de druivenrassen Pinot Noir of Chardonnay. Het resterende deel mag afkomstig zijn van de druiven Aligoté, Melon of Cacy. Alle Crémants de Borgogne worden gemaakt via de Méthode Traditionnelle. Maximale opbrengst per hectare is 50 hl.

Gistingsmethodes


Omdat de bakermat van mousserende wijn in Frankrijk ligt, wordt de manier waarop de wijn zijn bubbels krijgt in het Frans weergegeven. Méthode Champenese of Méthode Traditionnelle. Het koolzuur van de tweede gisting, die op fles plaatsvindt, blijft in de fles behouden. De kwaliteit van de “mousse” is hier het hoogst. Eenmaal in een glas geschonken blijven de bubbels lang in de wijn achter. Méthode Charmat of Méthode Cuve Close. Het koolzuur van de tweede gisting vindt in een gesloten tank plaats. Pas daarna wordt de wijn op fles gebracht. De bubbels zullen minder uitgesproken aanwezig zijn. Méthode Gazéifié, voor geheel of bijna geheel uitgegiste wijn. Bij deze methode wordt een stille wijn ingespoten met koolzuurgas zoals dat geschiedt voor koolzuurhoudende limonade. De bubbels zullen vrij snel uit de wijn verdwijnen nadat deze eenmaal is uitgeschonken.

 

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg als eerste de nieuwste producten in je mailbox