Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Carriere Pradal - Domaine de la Massole

Carriere Pradal - Domaine de la Massole

Carriere Pradal - Domaine de la Massole

€ 13,20 Incl. btw
Categorieën: Alcoholische dranken
  • Gratis verzending of thuisbezorging vanaf 49 euro
  • Afhalen op afspraak in Ranst, Edegem of Mortsel
  • Uw producten gratis verpakt als een geschenk? Laat het ons weten via het vak "opmerkingen" in de betaalpagina.

Deze Franse wijn is donkerpaars van kleur en heeft geuren van bramen, lelie en zwarte olijven. In de mond de frisheid van het Zuid-Franse land, het mediterrane struikgewas garrigue en opnieuw de aroma’s van zwarte olijf en sandelhout. Deze wijn is fris, vol en lekker pittig van lengte.

Over Château Carriere-Pradal

Genesteld tussen de Middellandse Zee en de eerste heuvels van het Centraal Massief in de Languedoc ligt het domein van de familie Carriere-Pradal. Zij werken volgens de agroforestry-methodiek en produceren pure, krachtige wijnen. ‘Een nieuw ecosysteem ontstaat als je alle puzzelstukjes in biodiversiteit met elkaar verbind.’

Voordat de mens het volledig transformeerde, was Frankrijk bijna helemaal bedekt met bos. De familie Carriere-Pradal probeert deze natuurlijke staat opnieuw te benaderen, door al tientallen jaren afstand te nemen van de mono landbouw. Dit doen zij door de plantdiversiteit opnieuw in te voeren, wat ook weer een grotere diversiteit aan dieren oplevert. Deze manier van werken wordt agroforestry ofwel boslandbouw genoemd.

Het domein wordt geholpen door de lokale watermaatschappij en samen zijn zij een meerjarenprogramma gestart om de bomen op het land terug te brengen. Telkens wanneer er nieuwe wijnstokken geplant worden, worden er ook zorgvuldig geselecteerd bomen en struiken geplant om het maximale uit de druiven en de wijnen te halen.

De wijngaarden worden nu onder andere omringd door olijfboomgaarden, bomen en granaatappelbomen. ‘Als wij willen dat zingende vogeltjes op ons land komen om vervelende wijngaardparasieten te eten, hebben ze een boom nodig om te nestelen. Als we de blootstelling aan zon en wind willen verminderen, zullen bomen en heggen nodig zijn voor een natuurlijke regulering van het lokale klimaat’, verklaart de familie.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg als eerste de nieuwste producten in je mailbox